Svečano obilježena 20-ta godišnjica DIP-a i obilježen Dan OSI

Društvo invalida Poreč danas je svečano obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 20-tu godišnjicu uspješnog djelovanja Društva. Svečanosti su prisustvovali članovi Društva, te brojni gosti. Skupština Društva i prigodna svečanost je održana je u prostorima Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč.

Nakon redovnog dijela rada skupštine Društva na kojoj su usvojeni plan i program rada za narednu 2019. godinu uslijedio je svečani dio. Svečanosti je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, koji je tom prigodom istaknuo da je Grad Poreč-Parenzo uvijek podržavao rad Društva i da sa velikom ponosom i pažnjom prati sva njihova postignuća. Podsjetio je da je Grad osim redovne financijske podrške osigurao Društvu prigodno uređen i opremljen prostor za rad Društva,te sufinancirao veći dio iznosa potrebnog za kupovinu prilagođenog kombi vozila. Naglasio je da će Grad i u buduće podržavati rad Društva i čestitao svima 20-tu obljetnicu i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Predsjednica Društva Tihana Mikulčić posebno je pozdravila bivše predsjednike Društva Natašu Basanić Čuš, Vittoria Malinaricha, Jerka Lovrića, Denisa Šerga, Ivanu Premuž i Slavka Pušića, koji su svojim radom i zalaganjem dali značajan doprinos da Društvo uspješno djeluje i danas i poklonila im prigodne plakete.

Svim suradnicima i sponzorima koji su pomogli i dali podršku razvoju Društva u proteklom razdoblju uručeni su prigodni pokloni.

Volonteri su snaga Društva, istaknula je predsjednica Društva, bez njihovog entuzijazma, podrške, kreativnosti, bezbrojnih sati druženja i besplatnog rada ne bi bilo brojnih akcija ili aktivnosti Društva. Veliki i mali volonteri kojih je svake godine sve više velika su podrška i „vjetar u leđa“. Tijekom cijele 2018. godine čak 34 volontera podržavali su rad Društva. Ponosni su što su ove godine za priznanje Grada koje će u srijedu biti dodijeljeno na Balu volontera mogli kandidirati čak 10 volontera koji će za svoje zalaganje dobiti priznanje.

O proteklih 20 godina, kako su rasli, što su sve postigli i što rade danas rekli su kroz kratki film koji su snimili o radu Društva, koji je mnogima prisutnima probudio brojne uspomene i izmamio i pokoju suzu.