Nakon ljetne pauze, na kreativnoj radionici Društva invalida Poreč ove subote su nam se pridružili Gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić i članovi moto kluba MK Highlanders iz Nove Vasi.

Potaknuti zadnjim zajedničkim druženjem u prostorima Društva u travnju  ove godine, u dogovoru s Društvom invalida Poreč, moto klub MK Highlanders,  u sklopu održavanja svog tradicionalnog ljetnog susreta 13. Bike&Rock Days  u Novoj Vasi na dvije lokacije postavio kutije Društva invalida za dobrotvorne priloge.

Ovo je odličan primjer kako podrška Grada Poreča i Mjesnog odbora Nova Vas indirektno na najbolji mogući način biva vraćena zajednici i to upravo najranjivijim skupinama i onima kojima je to najpotrebnije, rekao je Gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić.

Ovim putem bismo se željeli zahvaliti Gradu Poreču i Gradonačelniku Grada Poreča, Lorisu Peršuriću na podršci koju su nam iskazali u održavanju našeg ovogodišnjeg tradicionalnog susreta, na kojem smo u ime Društva prikupljali dobrovoljne priloge, a dodatno, u dogovoru s predsjednicom Društva, Tihanom Mikulčić, saznali smo za još neke potrebe Društva, pa smo im to ovom prigodom darovali. Također, svi članovi moto kluba aktivno podržavaju akciju ”Pokloni čep i pokreni svijet” i prikupljaju čepove, pa smo ovu prigodu iskoristili da sakupljene čepove donesemo u Društvo. Aktivnim humanitarnim radom nastavit ćemo i dalje i veselimo se budućim zajedničkim druženjima, zaključio je Mateo Bernobić, predsjednik moto kluba.

Dobrovoljnim donacijama prikupljen je iznos od 3.859,20 kn, članovi kluba prikupili su cca. 100 kg čepova, Društvu je darovan aparat za kavu, koji će moći koristiti svi korisnici usluga društva i svi volonteri i sudionici radionica, prilikom boravka u prostorima društva, te uređaj za izradu plastificiranih članskih iskaznica.